Наградни конкурс

Историјски архив у Пироту, у складу са својом основном делатношћу и улогом Чувара прошлости, људи и догађаја, а поводом Међународног дана архива-9.јуна, расписује наградни литерарни, ликовни и фото конкурс за децу из предшколских установа, ученике свих основних и средњих школа на нивоу Пиротског округа, и све грађане са територије Пиротског управног округа.
Живот ће оздравити и ванредно стање ће се једном завршити. Оно што смо преживели, шта смо радили и урадили, како смо се чували и понашали, снашли и пронашли у свим овим данима, треба да сачувамо од заборава. За наук, пример, потврду или критику годинама и генерацијама које долазе, за нека нова истраживања, оцене и процене. Зато су и теме за овогодишњи конкурс посвећене овом времену и актуелним дешавањима:

1. Живот у граду у „Доба короне“
2. Мој живот под маском и у рукавицама
3. Поглед са терасе (прозора, из дворишта)
4. Људске нарави у времену страха и неизвесности
5. Могу ли хуманост и међуљудска солидарност да буду начин свакодневног живота, а не само начин понашања у ванредном стању?
Сви заинтерсовани своје писане и ликовне радове, и своје фотографије могу слати мејлом на електронску адресу iapirot@medianis.net и поштом на адресу: Историјски архив у Пироту, Српских владара 130, са назнаком „за наградни конкурс“. Рок за слање радова је 1.јун 2020. После завршетка ванредног стања и успостављања нормалног начина рада Архива, стручна комисија (за сваку област) ће прегледати радове. Историјски архив ће, традиционално, најбоље учеснике конкурса наградити књигама и другим пригодним наградама, на манифестацији обележавања Међународног дана архива (која ће се одржати после укидања ванредног стања).
Стране